Haar wassen met roggemeel

Soms doe je dingen die goed bevallen, om het vervolgens te vergeten. Of ben ik hier alleen in?

Een van die dingen is het wassen van mijn haar met roggemeel. Zonder grote dingen erin. Siktet rugmel op zijn noors, gezeefd roggemeel.

Het is zo eenvoudig. Je neemt een eetlepel roggemeel en met wat water meng je het tot de dikte van yoghurt, ongeveer. Er is weinig moeilijks aan, je wil alleen niet dat het moeilijk uitsmeert of gelijk van je hoofd stroomt, dat is alles.

Je ‘wast’ je haar zoals je normaal ook doet. Inmasseren, uitspoelen. Klaar!

Het resultaat -bij mij-: heerlijk schoon, zacht en fris haar. Probeer geen andere meelsoorten, tenzij je een pizzabodem-achtige toestand op je hoofd wil hebben. Roggemeel is echter perfect en makkelijk uit te spoelen.

Het kost niets, het is enorm zuinig in gebruik en je afval bestaat -na talloze keren je haar gewassen te hebben- uit een papieren zakje. Bovendien, veel milieuvriendelijker dan dit wordt het niet.

Ik ben weer terug bij roggemeel. Dit keer onthoud ik het wel.

 

6 Replies to “Haar wassen met roggemeel”

 1. Natuurlijk even gaan googelen, maar kan niet vinden of het voor allen haarsoorten geschikt is, ik heb erg droog en pluizig haar.
  Regelmatig was ik met 2 eiren losgeroerd met beetje water en dat 10 min inmasseren.
  Roggebloem staat er ook, dus ik kan gebinnen.

 2. Roggebloem is wit, roggemeel is luchtbruin. Voor het geval meer mensen het verschil niet weten.
  Neem je nog maatregelen om verstopping van de afvoer te voorkomen? Bloem/meel kan namelijk gemakkelijk voor een verstopping zorgen. Leuk experiment verder. Ga ik binnenkort ook eens uitproberen.

  1. Nee, je gebruikt maar een heel klein beetje en je spoelt er veel water achteraan. En bovendien is het niet zulk kleverig spul, je kan er geen lijm van maken zoals van tarwebloem. (je reacties zaten om een vage reden in de spam, maar nu niet meer!)

 3. Dat klinkt interessant. Ik was nu met een shampoobar waar ik niet zo tevreden over ben maar vind dat ik die eerst op moet maken. Daarna misschien eens proberen. Al maak ik me ook een klein beetje zorgen om mijn afvoer zoals Teunie zegt kunnen bloem en meel een hoop ellende geven.

  Ps wat fijn dat je al zo snel weer gelinkt stond, het leest zo lekker bij je πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s