Keukentoer

Ik moest toch wat typen hè? Dan maar over de keuken, daar sta ik nogal vaak. Maar niet tegen mijn zin, want meestal probeer ik met plezier een nieuw recept, of een altijd-goede klassieker.

Het is niet de mooiste keuken. Hij is niet wit hoogglans met grijze mozaïektegels en handige lades zoals de keuken in ons huis in Nederland maar dertig jaar oud en door ons low budget opgelapt met een nieuwe achterwand, planken aanrecht, gratis afzuigkap en een verfje op de haveloze kastjes. Maakt het uit? Nee. Het uitzicht hier is honderd keer beter.

En… je kan nog zo veel handige dingen bedenken om dingen op te bergen, nog zo veel ruimte hebben, lades hebben die 120 kilo kunnen dragen en het mooiste Bulthaup-spul hebben, als je het vol stopt met apparatuur en servies dat je niet nodig hebt of simpelweg geen tijd hebt om lekker te koken met verse ingrediënten, betekent ook de duurste en mooiste keuken niets.

Niet dat ik zou protesteren als de eigenaar hier iets moderners in zou zetten. Dat ook weer niet 😉

Dus daarom maar een rondje door onze niet picture-perfect keuken. Omdat het niet hoogglans wit hoeft zijn of georganiseerd in 6000 witte bakjes om toch minimalistisch te wezen 🙂

dav
Ja, we hebben wel lekker de ruimte. Toch valt het me op dat ik alsnog altijd op dezelfde vierkante meter bezig ben 😀 Een beetje georganiseerd werken en je hebt ook maar weinig ruimte nodig.
dav
De grijze verf hebben we zelf gemengd. Nee, dat is niet handig als je iets bij moet plekken. Dus als de verf in de aanbieding is, komt er zoiets op. Of iets heel licht groens. Of crème. Of…

ptr

Staafmixer met toebehoren voor smoothies, soep, beslag, pindakaas en wat er nog meer gepureerd, geklopt, gehakt of gemixt moet. De Koektrommel. Thee van de kinderen. Schoolspulletjes: Lunchbots lunchbakje en hydroflask flessen. Zie het verschil met de Klean Kanteen. Had ik verteld dat ik Hydroflask super vind? 😉
dav
bier- en wijnmaakspullen
dav
Schort (staat een stuk minder stom dan vetvlekken op je goeie goed), knijpers, doekjes.
dav
Zakken voor plastic afval, folie (dat ik eigenlijk nooit gebruik, hm), groentenafvalzakjes, Burts Bees babyzalf zonder baby’s, bakpapier, haarelastiekjes en een bakje met handcreme, haarborstel, lucifers, wierookbrander en de snoeischaar.Ja, de rommellade 🙂
dav
Kijk, bestek en maatlepels en kookgerei. En een spatel met kapot handvat.
ptr
De voorraad in de keuken, alleen dingen die ik heel vaak gebruik. Pitten, zout, meel, thee en het strijkijzer. Natuurlijk. Daaronder de pannen. De achterste gebruik ik alleen als afvalbakje voor groentenafval omdat het ene hengsel is afgebroken. Ik ben een beetje bang dat het andere ook afbreekt, net als ie vol zit met kokende rijst ofzo.
ptr
Ontbijtspullen. Behalve de wijn. Handig alles op een dienblad. Daaronder twee vaten met kombucha, de kruiden en daarachter olie, azijn en zulks.
ptr
Organisch afval, restafval en schoonmaakspullen.
dav
Links de bokashi-bak en de bak voor recyclebaar afval (glas en metaal, papier, plastic, melkpakken etc). Eens in de paar dagen sorteer ik het. Rechts bakjes, van Ikea en Duralex (met het blauwe deksel).  Salades e.d. maak ik in die bakjes, ze zijn mooi genoeg om op tafel te zetten en met deksel kan de inhoud zo weer in de koelkast of vriezer. Schaal. Trechter. Schaal voor gesneden rauwe groenten die praktisch bij elke maaltijd op tafel staat. Snijplank, placemats, muffin-bakding en dienblad.