Bedekkende badkleding.

Misschien was het nog niet duidelijk, maar ik ben niet echt een zomertype. Ja, ik houd zoals iedereen van buiten ontbijten, buiten koffie drinken, buiten avondeten en zwem graag in zee, vind avondwandelingen heerlijk, geniet van alle bloemen en beestjes en het leven en het gemak van zonder vijftig kledingstukken extra naar buiten gaan maar mei en september vind ik fijner dan wat er tussen zit.

Oh ja, badkleding. Ik heb een lichte zware zwembadfobie want ik vind dat zo gruwelijk goor maar zwemmen in zee of een rivier of meer vind ik heerlijk. Twee weken geleden maakte ik de eerste duik hier in zee. Een record, qua vroegte. Terwijl een dag ervoor de ijsschotsen nog voorbij gedreven kwamen. Het was zalig. Maar rondlopen in een bikini drukt de pret voor mij nogal. Ik voel me er vreselijk in.

En nee, ik vind niet dat ik mijn lijf moet verbergen omdat het niet goed genoeg is -ik ben er zeer tevreden mee- maar ik vind het niets om het aan Jan en Alleman te laten zien. Al is het in theorie, want ik zwem doorgaans hier voor de deur en behalve de buren zijn er in de naaste omgeving geen kijkers. Maar toch.

Ik houd van lange kousen, zwart kant en niemendalletjes maar dat is privé. Net zoals mijn bovenste bovenbenen, buik, decolleté en derrière. En ik vind niet dat de aanwezigheid van water dat opeens verandert.
18374983-4eD1s4WnIk vind het ook niet nodig. Als ik in de zomer buitenshuis ga, trek ik een lange rok en een shirtje of blouse met mouwen aan, gewoon omdat ik dat beschaafder vind dan een overdaad aan… huid.
Of misschien als een tegenreactie op de overdaad aan onbedekt vlees op warme dagen, ik vind dat vreselijk. Lang leve de jaren dertig, wat dat betreft 😉

Alsof je het in een ultrakort en strak broekje en een spaghettihemdje frisser hebt dan in een zwierige zomerjurk die je bovenarmen en -benen netjes bedekt… In tegendeel, denk ik.

Dus daarom heb ik een soort korte zwemjurk. Dat klinkt wel heel erg boerkini, maar het valt mee. Hij komt van bonprix en blijft keurig. Ik voel me er een stuk eleganter in dan in een weinig aan de verbeelding over latende bikini. In het dagelijks leven draag ik nagenoeg altijd een jurk of rok, hoe leuk is het dan om dat zelfs onder water vol te kunnen houden 🙂