Nieuw verfje, verjaardag en offline.

Van afgelopen donderdag tot morgen hebben we een korte vakantie. Een heel relaxte, eenvoudige vakantie en dat niet in de laatste plaats omdat vier van de vijf afgelopen dagen alles dicht was qua winkels. Niet dat wij daar mee zitten 🙂

Het was heerlijk weer. Gelukkig gaat het over twee dagen regenen, ik denk dat boeren en gewassen daar erg blij mee zijn want het is kurkdroog en 4 a 5 graden warmer dan vorig jaar. Een tijdje geleden zetten de andere buren al een stuk bos in de fik; een briesje van de verkeerde kant had rampzalig kunnen uitpakken.

We zijn niet verder dan vijf kilometer van huis geweest en dat was heerlijk.

Donderdag gingen we wandelen. De man knutselde aan zijn auto. Hij zou ook aan de andere auto knutselen, ware het niet dat hij nog een nippeltje moest hebben om dat hoofdstuk voorlopig te kunnen sluiten en de winkel dicht was.

Bursdag!

Zaterdag was de oudste jarig. Elf 😮 Ik bakte crêpes, daarna moesten er cadeautjes worden gezocht. Van haar broer kreeg ze Donald Ducks, van haar ene zus een klein keteltje (voor kleine toverdrankjes) en van mij een armband en een ketting. En van haar vader Harry Potter spullen.
Ze loopt er al drie dagen bij als een soort kruising tussen Harry en Hermelien, inclusief brilletje. Zoals altijd maakten we zelf een taart en versierden die met zijn allen. Dit keer met goud-zwarte versiering en ‘smekkies in alle smaken’ en de initialen van Harry Potter erop.

Op zondag vierden we niet echt pasen, behalve dat we chocoladepaashazen in de tuin verstopten en de kinderen die moesten zoeken. Snel, voordat ze smolten.

sdr

Vandaag was ik met de kleinste aan zee. We vingen een babykrabbetje, we zagen babykwalletjes (zelfs die twee zijn schattig als ze zo klein zijn) en heel veel babyscholletjes. Awwww.

Ik verwijderde onkruid rond het huis met een oud gereedschap van mijn overgrootopa en door er twee emmers zeewater overheen te gooien. Het onkruid gaat dan als het goed is, dood. Als het aan mij lag gingen simpelweg alle tegels eruit. Veel makkelijker en mooier dan een langzaam verzakkend stoepje.

Ik dronk brandnetelthee.

Nadat ik de beestjes eruit had gevist.

dav

De man werkte nog altijd aan zijn auto. Het initiële werkje (iets met zekeringen) was in een uurtje klaar, tot hij er achter kwam dat twee lampen niet goed werkten en hij een laaaang weekend bezig was om de fout op te sporen. Is uiteindelijk gelukt.

dav

En ik verpotte mijn bijzonder goed gegroeide basilicum en tomatenplanten. In de kas komt ook bijna alles op. Fijn!

Nieuw kleurtje op de muur.

We verfden de kamer van ons Fietje. In haar kamer leek het grijs en ik wilde al klagen over de belabberde verfmengmachine tot bleek dat de ‘soft teal’ kleurstaal echt exact de zelfde kleur had als haar muren. Vreemd.

Onze slaapkamer en een muur van de woonkamer verfden we ook in deze kleur en hoewel ik even moest wennen -ik houd van wit en licht- vind ik het heel erg mooi geworden. Ik vind deze kleur al jaren mooi, dus het mag blijven 🙂

dav

dav

En ik las fijne boeken. ‘The Way Home’ van Mark Boyle, die sommigen wel kennen als de man die een jaar zonder geld leefde. Ik herlas zijn boek ‘Moneyless Man‘. Daarna door met ‘ten reasons to quit your social media accounts‘ van Jaron Lanier.

Offline…

Ik ben al een tijd alleen online om een blogje te typen en wat noodzakelijke dingen te doen. Mijn telefoon staat ook vaker uit dan aan, dus verwijderde ik gelijk braaf mijn laatste social media account 😉 Hoe leuk ik instagram ook vind en hoe weinig ik me ook aantrek van advertenties.

Ondanks dat ik zelden sokken bestel vijf seconden na het zien van een leuk kattenfilmpje -schijnt te helpen- is alles waar google, facebook en instagram voor staan, ronduit verachtelijk, hoe leuk (makkelijk) hun producten ook zijn.

En na morgen zijn alle al dan niet bezopen mooiweeridioten met gigantische geluidsinstallaties op hun bootjes ook weer weg. Hebben de vogels, de vissen wij ook weer rust. De kinderen gaan overmorgen weer naar school en barnehage.

Nu ga ik fijn een boek lezen, buiten. Met het laatste licht en de laatste vogelgeluiden op de achtergrond.