En wat deden we in Nederland?

Het was leuk maar hectisch, acht dagen Nederland. We hadden zowel op de heen- als de terugweg het verkeer mee en omdat het nog niet druk was op de Fjordline, de hogesnelheidsboot tussen Hirtshals en Kristiansand, konden we met zijn allen aan een tafel zitten. Gratis. Wat een luxe 🙂

IMG_20190508_190433_733We zijn bij onze lieve buren van Nederland geweest. Het is altijd alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben. We maakten een flinke wandeling over de dijk en aten taart omdat ‘buurmeisje’ jarig was. De ‘buurjongen’ is een heuse puber van vijftien maar laat zich de liefde van de jongen nog net zo aanleunen als vijf jaar geleden ♥

Ook gingen we nog een keer naar de stad. Ik kocht een wat langere jas. (lijkt op deze maar dan de helft goedkoper) Ik heb een fijne leren jas, type ‘biker’ maar dat is tegenwoordig zo algemeen… ik zag er oma’s en kinderen van twaalf mee lopen. Hu!

Zo frustrerend, vroeger kon je gewoon nog tatoeages en een leren jas nemen om te rebelleren, tegenwoordig moet je daar de traditionele huisvrouw voor lopen uithangen. Inclusief bloemetjesjurk en lange beige jas. Het kan verkeren, ja 😉

Ik vond dat de kinderen ook op de kerk moesten klimmen. En zo waren we in een week drie keer in een kerk want we waren min of meer in Nederland omdat mijn oudste neefje communie ging doen.

Man en ik hebben daar helemaal niets mee, mijn broertje evenmin maar voor mijn Poolse schoonzus hoort het simpelweg zo, dus och ja. Na een Poolse lunch en bijpraten met oude bekenden en andere familie gingen we weer, omdat we er ’s nachts om vier uur weer uit moesten. Om een boot te halen die om 6 uur ’s avonds zou vertrekken. Het is een lange reis.

Ook gingen we nog twee keer langs mijn oma van 87. Ik schrijf haar geregeld brieven die ze elke dag weer kan lezen want ze vergeet nogal veel maar wie de kinderen waren, wist ze direct ondanks dat ze de jongste maar twee keer eerder heeft gezien,

dav

Mijn ouders op het dakterras broedt een eendje. Er hadden al lang kuikens moeten zijn, dus het is wel zonde eigenlijk.

IMG_20190510_084413_262

We gingen naar de Grevelingen en aten wat in het restaurant daar. Je zit er altijd heerlijk. We woonden hier vroeger tien minuten vandaan en de man ging er vaak vliegeren.

dav

Toen we thuiskwamen, was mijn pakje met jurken bezorgd. Ik kon niet kiezen. Ik hartje King Louie jurken. Ze zijn een beetje ouderwets zonder al te veel ‘gebloemjurkte schoonzuster’ te zijn, kunnen bijna het hele jaar door gedragen worden, worden verantwoord gemaakt door een Nederlands bedrijf en zijn vrouwelijk en comfortabel en nergens te strak of te wijd. Vind ik dan.

(en ja daar ligt een wattenschijfje waarmee ik mijn neus heb gepoederd)

nor

Mijn ouders waren bezig met het huis opruimen en hebben al zo veel weggedaan maar je ziet er niets van. Ze wilden weer verder gaan maar hikken ook tegen het wegdoen van ‘dierbare’ dingen aan. Dus nam ik het een en ander mee.

De kruik stond vroeger in de herberg van mijn over-overgrootvader en de glazen schaal stond altijd bij mijn oma op tafel.

mde

Nog wat oude meuk, zoals de koffiebonenmaler van mijn overgrootmoeder. Morgen eens goede koffiebonen kopen. Moet nog een goede plek zoeken voor alle dingen.

mde

Morgen zijn de dames nog een keer op de barnehage samen. Per 1 juni is de kleinste gezellig thuis, vermoedelijk tot ze naar school gaat. Ze vind het niet meer leuk, spreekt inmiddels prima Noors en blijft dat doen omdat de kinderen onderling bijna altijd Noors spreken.

Het kost voor één kindje ook wel erg veel geld, tijd en kilometers plus dat ik het wel leuk vind om de kleinste nog twee jaar om me heen te hebben.
De andere wilde graag blijven tot de grote vakantie en dat is prima, het is nog 12 keer en dat is ook wel gek om te beseffen.

Het was leuk en gezellig. We gaan nu geen twee jaar wachten tot we weer eens naar Nederland gaan (en de hele reis heeft er helemaal niemand naar onze paspoorten gevraagd… hebben we daarvoor acht uur in de auto gezeten en 900 euro betaald!)