Simpele geneugten :)

Op sommige dagen is alles mooi. Vanaf de tijd dat de kinderen wakker waren (kwart over acht) tot het weer (een weldadige 17 graden, iets dat iedereen hier beschouwt als hoogzomer)

We maakten wafels. Ik gebruik het ‘classic buttermilk waffles’ van King Arthur Flour. Daarna speelden de kinderen fijn binnen, want het was heerlijk weer. Ik maakte foto’s van bloemetjes, wasgoed, kinderen en andere huiselijcke zaken.

We gingen nergens heen, want de kinderen speelden als engeltjes en ik was bezig met plantjes…. Ik had heel veel bloemen gezaaid waarvan 99% was verdwenen in de magen van een paar gigantische, monsterlijke, volgevreten naaktslakken. Een paar bloemen en pompoenen heb ik uit kunnen planten.

Daarna heb ik verwaarloosde kamerplanten overgeplant in goede aarde, ontdaan van kapotte en dode bladeren,een comfortabel zittende pot gegeven en fijn gedoucht. Ze staan nu, na alle spanning en sensatie (planten hebben ook gevoel) in de schaduw, weer mooi te wezen. Serieus, ze zien er gelukkig uit. Of, veel gelukkiger dan vanmorgen!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Kinderen zijn ook zo raar. Is het prachtig weer, gaan ze binnen zitten spelen. En niet even, bijna de hele dag. Maar dat is vast een gevolg van leven ‘in het moment’ wat kinderen nog doen, die denken niet dat je NU van de zon MOET genieten, omdat er voor morgen ernstige stormwaarschuwingen zijn afgegeven.

dav

De pompoenen gingen op de composthoop. De sla schiet door. Rucolabloemetjes (de witte) vind ik echt een van de mooiste bloemen ooit. De goudsbloemen zijn een prachtig contrast met de paars / roze / bloemen die hier overal groeien.

De tomaten gaan super. Af en toe krijgen ze bokashi-water, en ik heb de eerste bloemetjes eruit geknepen. Dat schijnt de groei van nieuwe bloemen te bevorderen en tot heden lijkt dat inderdaad het geval te zijn!

Ik gaf de vogels eten, die eten zo veel… ik heb in een week voor 18 euro aan noten en pitten gestrooid, en alles was schoon op.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik had al eten gemaakt voor vanavond maar opeens bedacht ik dat ik een lijst moest maken van gerechten die iedereen wel eet, voor dagen dat ik echt geen inspiratie heb. Ik maak zo vaak iets waarvan ik denk ‘dat moet ik onthouden voor later’, om als ik moet gaan koken (om half vijf ’s middags) totaal geen idee meer te hebben.

IMG_20190610_155627_070

Ik las een fijn boek en dronk weegbreethee, dat zou helpen tegen hooikoortsverschijnselen. En ik dronk het, vergat dat en kwam er na een paar uur achter dat mijn kriebelende neus en keel niet meer waren. Geen idee of het van de thee kwam maar ’t is beter zo.

We aten salade uit eigen tuin en tomatensalade met zelfgekweekte basilicum.

dav

dav

IMG_20190610_165537_413

dav

dav

dav