Når livet gir deg sitroner, ta en tur i skogen

Het rijmt voor geen meter en eigenlijk valt het wel mee maar laten we zeggen dat ik genoeg spanning in mijn leven heb waar ik niet op zit te wachten 😉

Deze zomer… is de reden dat ik naar Noorwegen wilde verhuizen. Vanmorgen was het elf graden, het regende en in het bos was het prachtig, prachtig, prachtig. Tussen de buien door is het meteen warm, want 16 graden vinden we inmiddels heerlijk zomerweer. Gek, vorig jaar had ik het koud bij deze temperatuur.

Na een uur voelde ik me al een stuk beter. Ik kon niet verder, want het pad werd steeds meer overwoekerd en verdween vervolgens. Daarbij werden de muggen ook steeds opdringeriger, er hing constant een wolk van die dingen boven mijn hoofd die toesloegen zodra ik ergens stil stond. Zitten was helemaal geen optie.

Alle ‘sommeravslutninger’ hebben we achter de rug. Barnehages, scholen en sommige verenigingen organiseren bijeenkomsten van een uurtje of twee, waar de kinderen wat leuks doen waarna er een soort ‘potluck’ is, met taart, fruit en koffie. Alweer.

En zo fijn, de man stuurde een sollicitatie en werd twee uur later uitgenodigd voor een gesprek, morgen. Ik heb er zo’n goed gevoel over, het gaat om een functie als ‘dieselmonteur’. Aan scheepsmotoren klooien. Precies wat mijn oude opaatje ook deed, hij was zo trots dat zijn schoonzoon als zeeman zo’n eerzaam, echt beroep had 🙂

Ik maakte nog een paar kiekjes…