Eenvoudige vakantieplannen (thuis)

Vakantie, ik vind het zwaar overgewaardeerd in veel gevallen, zeker met kleine kinderen erbij. Ik zou geen nee zeggen tegen een nazomer in Griekenland samen met de man, met de kinderen erbij bedank ik echter vriendelijk.

dav

Ook al houd je het eenvoudig, het blijft een gedoe, vind ik. Ik ben gelukkig ook geen mooi weer vakantieganger, het is hier tussen de 14 en 18 graden en ‘wisselvallig’ is het meest positieve dat ik erover kan zeggen maar ik vind het heerlijk.

‘Half Noorwegen’ komt naar deze kust om vakantie te vieren. We wonen in een voormalig vakantiehuis, op een van de mooiste plekken in de buurt hier. Bos en strand zijn allebei op vijftig meter hier vandaan. Dat is natuurlijk enorm luxe, maar dat weerhoudt veel mensen hier er niet van om alsnog naar ‘Syden‘ te vliegen.

Echt luxe vakantie vieren?

Voor een klein deel van de prijs van een zonvakantie, kan je geweldige dingen doen. ‘Gewoon thuisblijven’ is misschien saai maar je kan het jezelf ook makkelijk maken en vakantie vieren in eigen huis en daarna daadwerkelijk uitgerust zijn, zonder drie dagen lang was en andere vakantierommel wegwerken.

  • Makkelijk eten halen bij kaasboer, visboer, bakker, groentenboer, delicatessenwinkel of slager. Geen gedoe met koken maar ook niet met naar restaurants rijden of het ongezonde van veel bezorgdiensten. Vers stokbrood met goede kaas, vers gemaakte salades, olijven…  Kan dat de rest van mijn leven als avondeten eten
  • Of iemand die thuis bij je kookt, laten komen (die bestaan en sommigen doen ook nog de afwas!)
  • Luxe koffie drinken in een duur restaurant of hotel
  • Laat lunchen bij lokale restaurants. Is goedkoper dan dineren en als je ’s avonds iets kleins eet, scheelt het je gedoe en afwas thuis
  • Lokale bezienswaardigheden bezoeken
  • Een paar keer een schoonmaakbedrijf laten komen
  • Of een tuinman, als je zelf niet over het doen van je tuin heen ziet maar je wel ergert aan de rommel
  • Een opruimcoach laten komen die samen met jou je huis opruimt, zodat je het hele jaar thuis kan ontspannen in plaats van ervoor weg te moeten

Onze vakantie….

En wij houden het gewoon heel rustig. De vakantie begint komende week en duurt twee maanden. Over drie weken komen mijn ouders weer en begin augustus komt Anita brood leren bakken. Eerst zijn er nog Lillesands Dagene, waarbij er wat leuke dingen te doen zijn. Er is Sup og Stup met een Slide the City (glijbaan door het durrep), mensen die rare sprongen maken en meer.

We gaan naar de bibliotheek, kopen ijsjes bij de supermarkt en eten dat aan het haventje, zwemmen in zee, maken wandelingen, barbecuen, we varen wat met het bootje, bakken wafels, plukken frambozen en doen het simpelweg rustig aan. Misschien gaan we een keer met de oude trein de bergen in, gaat de man met de kinderen naar het zwembad of naar een soort kinder-scheikunde-doe-museum. Ik heb ook besloten om iets minder streng te zijn met schermtijd, om mezelf zodoende tussendoor ook nog af en toe even rust te gunnen.

We hebben er allemaal zin in. Het was een nogal bewogen half jaar maar ik heb goede hoop dat er nu wat rust komt ♥