Dagelijkse vrouwelijkheid

pink tulip flowers with white background

Vrouwelijk zijn, dat wordt ons niet echt geleerd tegenwoordig. ‘Dat is niet echt damesachtig’ zei mijn moeder hoogstens, als ik met mijn vriendin Anouk deed wie het hardste kan boeren. Ter verdediging: we waren 12 en ons IQ ook ongeveer 😉

Ik was vroeger het tegenovergestelde, ik was flink allergisch voor het getut van alle populaire roddel- en giechelmeisjes uit mijn klas en woonde in mijn legerbroek en Machine Head capuchontrui. Toen ik de man leerde kennen, begon ik me vrouwelijker te kleden. Gothic, maar vrouwelijker.

Het is pas de laatste jaren, dat ik ‘vrouw zijn’ wat meer cultiveer. Hoe?

(ik weet dat een eigen bedrijf runnen en zulks ook heel vrouwelijk is tegenwoordig maar ik bedoel dingen die *typisch* vrouwelijk zijn)

 • Door ‘onderhoud’ aan het fysiek niet te zien als puur dat maar als liefde voor mezelf en voor mijn lichaam. Niet ‘argh, alweer benen scheren’ maar denken: ‘oh, ik ga fijn mijn benen scheren, dan worden ze nog mooier’ 😉
 • De Domestic Goddess uithangen. Echt, ik ben zo graag thuis en heb het graag allemaal schoon, aangevuld, opgeruimd en gezellig. Ik vind het heerlijk om voor meerdere dagen eten te maken, alles te ontrommelen en schoon te maken en simpelweg te genieten van ons huis.
  Het duurde even voordat ik dat niet meer zag als gemuts (bedankt, zeitgeist) maar als essentieel voor de mezelf en de mensen om me heen.
 • Zachtere make up. Geen make up om er anders uit te zien maar door mijn mindere punten weg te werken en de goede punten wat te benadrukken. Het kost vijf minuten tijd maar het is een flink verschil met wat duidelijke wenkbrauwen, vlekjes weggewerkt en wat lippenstift.
 • Netter praten. Ik probeer niet te vloeken of grove dingen te zeggen maar old habits die hard. Als ik op mijn praatstoel (schrijfstoel ook) zit heb ik ook nogal de neiging om dingen wat te hard te zeggen maar ik realiseer me dat dat overbodig is.
  Mijn moeder bijvoorbeeld, vloekte zeker vroeger nooit en spreekt altijd heel netjes. Ze kan een mop goed vertellen en dat is die van de man die met zijn hond naar de h03ren gaat. Het is een heel nette en grappige grap verder maar het gezicht van mensen als ze begint te vertellen… het schokeffect is gigantisch omdat ze verder altijd zo beschaafd spreekt. Ze hoeft geen bijzondere woorden te gebruiken om een punt te maken.
 • Netter zitten en lopen. Rechtop, schouders naar achteren, hoofd hoog, kleinere stappen nemen. In de auto stappen als Maxima. Staat net wat chiquer maar is ook vrij noodzakelijk als je rokken en jurken draagt. Het zorgt ervoor dat ik me direct beter voel.
 • Rokken en jurken. Vorig jaar bedacht ik dat ik geen broeken meer ging dragen en ik heb ze geen seconde gemist. Ik kan nog gewoon boswandelingen maken, tuinieren en alles wat ik daarvoor ook deed met een broek. Met hoge sneeuw trek ik gewoon een kortere jurk of rok aan.
 • In vorm blijven. Met huishoudelijk werk, wandelingen, wat gezwaai met een kettle bell en matig zijn met eten en drinken. Ik merk dat ik minder eten nodig heb dan tien jaar geleden en dat een teveel makkelijker blijft ‘plakken’. Ik heb geen zin om elk jaar een kilo aan te komen en wil graag maat 36 behouden.
 • Niet negatief praten over andere mensen. Ja, dat is een werk in uitvoering, jezelf bewust worden ervan is belangrijk. Ik probeer negatieve gedachten om te zetten in positieve. Sommige mensen zijn gewoon niet te begrijpen maar uiteindelijk is het leuker om over goede mensen, dingen of ideeën te praten.
 • Knap ondergoed dragen. Zo fijn om goed zittende, mooie dingen onder mijn kleding te dragen. Het geeft me altijd een goed gevoel.
 • Creatieve dingen doen en dingen doen met meer aandacht. Plantjes laten groeien, brieven schrijven, met de kinderen praten en wandelen, een dagboek bijhouden, recepten proberen, het huis knapper maken, mezelf mooi aankleden… Alles wordt mooier met wat extra aandacht.

Het zorgt ervoor dat ik het leven leuker vind ♥

10 Replies to “Dagelijkse vrouwelijkheid”

 1. Ik HOU van de simpele manier waarop je simpele dingen in het leven zo enorm aantrekkelijk weet te maken.
  Ik lees je graag! (En probeer hier en daar wat te onthouden en toe te passen en refereer steeds vaker in gesprekken aan je:)

  Groet,
  Lisette

 2. Hee, wat leuk dat je de reacties weer open hebt gezet! Telkens neem ik me voor om je te mailen/schrijven maar het komt er maar niet van. Stomme ik!
  Ik vind je blogs nog steeds heerlijk om te lezen en dat je nog steeds jouw eigen koers vaart. Mooi mens!

   1. Aaah, wat lief!! Ik ga je dan snel mailen, dan heb je meteen mijn mailadres!

 3. Prachtig blog met mooie onderwerpen. Ik kan me vrijwel overal in vinden! Heel bijzonder! Wat ik zo wonderlijk vind : Hoe kom je toch aan deze ideeën! Ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s