Een oppdatering.

IMG_20190709_191924Stilzitten: ik kan het niet heel erg goed. Maar de afgelopen dagen heb ik weinig met internet verbonden apparaten aangeraakt. Maar even een stukje typen: had ik zin in ๐Ÿ™‚

Na een uur in de hangmat hield ik het vandaag niet meer uit en ging de restjeshoutstapel te lijf. Kachelhout, afval, nog bruikbaar. Onder het linkse zeil heb ik acht spijkerbanden en vier gewone banden opgestapeld. Workout: ook weer gedaan ๐Ÿ˜‰

Het idee dat ik ze naast elkaar kon zetten, kwam achteraf pas.

Ik weet niet wat het is met mannen -met mijne in elk geval- dat hij elk stukje hout dat hij heeft afgezaagd wil bewaren. Hij begrijpt evenmin waarom ik elk stukje hout dat hij ooit heeft afgezaagd, zo graag wil weggooien.

IMG_20190711_191136_748
beetje somber, maar de zon staat hier negen maanden lang helemaal niet ๐Ÿ™‚

Vervolgens naaide ik het net van de trampoline weer aan elkaar met visdraad, ik hoop dat het houdt. Het stond zo haveloos.

Zo stom met zulke dingen, ik erger me er langer aan dan dat het kost om het even te repareren en toch duurt het dan lang voordat ik er echt iets aan doe.

In elk geval is het overal in en rond het huis spic en span, behalve daar waar ik de rommel voor de stort heb neergezet ๐Ÿ˜ฎ

Van mijn ouders kreeg ik een schenking en van een klein deel van het bedrag koop ik iets leuks.

Vorig jaar kocht ik een keltische levensboom en dit jaar deze metalen vogeltjes. Het zijn dingen die ik echt heel mooi vind en die me ook niet snel vervelen.

IMG_20190705_213727_168

IMG_20190711_103154Omdat er nog altijd een kraftig pollenspredning is en vooral de man daar niet zo goed tegen kan, bestelde ik meer zakdoeken. Die kwamen vandaag al binnen. Ik bestelde ze hier en met de code THANKYOU krijg je 10% korting ๐Ÿ™‚

Ze zijn van gerecycled spul, lekker zacht en fijn: niet wit. Om een of andere reden gaan witte was en ik niet echt samen en om nu drinkwater te vervuilen met chemische troep alleen omdat ik spierwitte doekjes wil, is nogal… kansloos.

Morgen is een drukke dag. De kinderen naar zeilschool brengen. De afgelopen dagen hebben ze elke dag 11 kilometer gefietst en vijftig meter omhoog dus ik beloofde ze de laatste dag te brengen. En te halen, ook niet vergeten.

Op de laatste dag krijgen ze pizza. En een diploma van de enige echte burgemeester. Ze hebben een geweldige week gehad met schitterend weer, veel mooie tochten op zee en nieuwe vrienden.

Daarna ga ik een pakje ophalen, biebboeken inleveren en veeeeel boodschappen doen.
Ik doe dat nu een keer per week en dat komt elke week goed uit. Ook dankzij een grote voorraad. Nu moet ik ook voor mijn ouders inslaan.

Ik maak een weekmenu waar ik me nooit aan houd, maar zo heb ik elke week wel genoeg maar niet te veel verse dingen. Liever wat creatief zijn op donderdag dan de helft kunnen weggooien.

IMG_20190711_092114

We maken geregeld een wandeling ’s avonds. Het licht is dan schitterend.

IMG_20190709_195126

IMG_20190709_194113

IMG_20190709_193111

IMG_20190711_211506

 

11 Replies to “Een oppdatering.”

  1. Wat vervelend dat je man zo een last heeft van de pollen. Mijn man heeft veel minder klachten sinds hij elke ochtend een lepel rauwe honing (van zo lokaal mogelijke imker) neemt bij zijn ontbijt. Ik had de buurvrouw ook getipt en die gaat ook veel beter. Misschien iets om te proberen.
    Gezellig dat je ouders er zijn .

  2. De fijnste stukjes die ik in de ochtend lezen en kijken kan. Je maakt me er blij mee en dan als toetje prachtige foto’s Waar kocht je die metal vogeltjes. Zo mooi!

  3. >>Ik weet niet wat het is met mannen -met mijne in elk geval- dat hij elk stukje hout dat hij heeft afgezaagd wil bewaren. Hij begrijpt evenmin waarom ik elk stukje hout dat hij ooit heeft afgezaagd, zo graag wil weggooien.<<

    Grappig, dat heeft die van mij dus ook, precies met hout. Maar hij gaat zelfs zo ver dat hij in van die afvalcontainers bij bouwplaatsen duikt om te kijken of er bruikbaar hout (of polyfoam of zoiets voor zijn D&D-knutselwerkjes) in zit. Nooit gedacht dat toen ik een relatie kreeg met die lieve, brave man van me, ik een heuse dumpster diver mee naar huis nam ๐Ÿ˜›

    Ennuh … wat heb je een mooi handschrift โค

  4. Ah, fijn blogje weer! Manlief hier bewaart ook alle stukjes hout. Voor ooit. Vooruit dan maar… prachtige dingen heb je jezelf cadeau gedaan! En wat heb je toch een mooi handschrift. Zonde dat je je blog typt… ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s